Helsingin YK-nuoret eli HYKY ry on vuonna 1963 perustettu Yhdistyneiden kansakuntien arvoja edistävä ja esillä pitävä aktiivinen kansalaisjärjestö. Vuoteen 2014 asti se tunnettiin nimellä Helsingin nuorten ja opiskelijoiden YK-yhdistys.

Vuosikymmenten saatossa yhdistys on tehnyt monenlaista: julkaissut lehteä, avustanut venäläistä ja intialaista kummilasta, kerännyt varoja terveyskeskuksen perustamista varten Ecuadoriin, julkaissut kannanottoja, vieraillut ala- ja yläasteilla tekemässä kansainvälisyyskasvatusta, järjestänyt iltamia yliopiston ulkomaalaisille opiskelijoille sekä osallistunut Punaisen Ristin organisoimaan Kanttura-projektiin, jossa lahjoitettiin lehmiä ugandalaisille. HYKYn järjestämissä keskustelutilaisuuksissa on puhuttu muun muassa kulttuurien välisestä kanssakäymisestä, pakolaiskysymyksistä, Suomen liittymisestä Euroopan Unioniin, ihmisoikeuksista ja naisten asemasta kestävässä kehityksessä. Lisäksi HYKY on kampanjoinut Suomen kehitysavun nostamisen puolesta ja ilmastonmuutosta vastaan.

Maailman ja suomalaisen yhteiskunnan muuttuessa yhdistyksemme arvot ovat pysyneet muuttumattomina. HYKYssä rakennamme oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa maailmaa. Toimimme ruohonjuuritasolla kansainvälisen rauhan, turvallisuuden ja ihmisoikeuksien edistämiseksi.

HYKY ry on Suomen nuorten ja opiskelijoiden YK-liitto SYKLIn sekä Suomen YK-liiton jäsenjärjestö, poliittisesti sitoutumaton keskustelun herättäjä.

Säännöt

Historiaa