Opintomatkat

Helsingin YK-nuoret tekee säännöllisesti opintomatkoja ulkomaille. Matkojen tarkoituksena on tutustua YK:n toimintaan kansainvälisesti ja perehtyä YK:lle tärkeisiin teemoihin, kuten ihmisoikeuksiin, kehityskysymyksiin ja rauhantyöhön.

2015: Opintomatka Brysseliin ja Haagiin

brysselin-opintomatka-e1518437269433

HYKY järjesti 11.-13.5.2015 opintomatkan Belgiaan. Matkalla vierailtiin Brysselissä ja Haagissa toimivissa kansainvälisissä elimissä ja tavattiin muun muassa Belgian YK-nuoria.  Brysselissä tutustuttiin MEP Nils Torvaldsin vieraana Euroopan parlamenttiin, YK:n alueelliseen tiedotuskeskukseen UNRICiin, YK:n ihmisoikeusvaltuutetun Euroopan-aluetoimistoon (OHCHR) ja Pohjois-Atlantin liittoon eli Naton päämajaan. Haagin kohteina olivat Jugoslavia-tuomioistuin (ICTY), Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC) ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ) vähemmistövaltuutetun toimisto (High Commissioner on National Minorities). Lue lisää matkasta täältä.

 

2017: Opintomatka Kööpenhaminaan

received_713758468795228

Helsingin YK-nuoret järjestivät opintomatkan Kööpenhaminaan 9. -12.3.2017. Matkan teemana olivat YK:n Turvallisuusneuvoston 2250-päätöslauselma – ’Nuoret, rauha ja turvallisuus’, sekä pohjoismaisen yhteistyön rakentaminen YK-nuorten välillä. Matkalla pääsimme vierailemaan Suomen suurlähetystössä, Nuorten Pohjoismaiden neuvostossa sekä Kööpenhaminan UN Cityssä UN Womenin, IOM:n (International Organisation for Migration) ja UNFPA:n (United Nations Population Fund) vieraina. Pääsimme tapaamaan myös Suomen suurlähettilään, Ann Marie Nyroosin, joka kutsui meidät residenssilleen keskustelemaan maailman politiikasta ja diplomaatin elämästä. Vierailujen jälkeen CRIC:n (Centre for Resolution of International Conflicts) edustaja piti meille työpajan 2250-päätöslauselmaan liittyen. Yhdessä Tanskan YK-nuorten ja UNA Malmön jäsenten kanssa järjestimme myös työpajan, jossa suunnittelimme tulevaa yhteistyötä järjestöjemme välillä. Voit lukea matkasta lisää täältä.

 

2017: Opintomatka Roomaan

IMG-20171124-WA0003Helsingin YK-nuoret järjestivät Roomaan opintomatkan, jonka teemana oli kestävä ruoantuotanto. Matkalla vierailimme YK:n paikallisissa ruokatyöhön keskittyvissä järjestöissä elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:ssa, Maailman ruokaohjelma WFP:ssä ja Kansainväliseen maatalouden kehittämisrahasto IFAD:ssa, sekä tapasimme Italian YK-nuoria ja erilaisia kestävän ruoantuotannon asiantuntijoita.

%d bloggaajaa tykkää tästä: