Uusia tuulia Hykyssä: vuoden 2022 hallitus // New winds blowing in Hyky: the board for the year 2022

(in English below)

Vuosi 2022 on lähtenyt käyntiin Hykyssä vauhdikkaasti: teimme toimintasuunnitelman tulevalle vuodelle, osallistuimme antirasismikoulutukseen ja täydensimme viime vuonna valittua hallitusta vuotuisessa kevätkokouksessa. Tämän vuoden Hykyn hallitus näyttää seuraavalta:

 • puheenjohtaja: Ansa Kilpeläinen
 • varapuheenjohtaja: Senja Tertsunen 
 • sihteeri: Ira Laihanen
 • taloudenhoitaja: Pendo Zinhu
 • viestintätiimi: Kristian Keinänen, Kaarina Harkonmäki, Panmon Tran
 • kansainvälisyystiimi: Xhulian Bacova, Hanna Kaurala, Ella Hakala
 • yhdenvertaisuustiimi: Pamela Muala, Tuli Huovinen
 • ympäristötiimi: Sofia Putkinen, Elina Mäkelä 
 • työelämätiimi: Emma Sokkanen, Dora Arruda, Lumi Kiljunen
 • sidosryhmätiimi: Kati Makkonen, Karl-Mikael Perälä
 • yhteisöllisyysvastaava: Satu-Maria Pohjola
 • varajäsenet: Akseli Mikkola, Meryam Schakir.

Tänä vuonna Hykyn keskeiseksi teemaksi valikoitui yhteisöllisyys ja hyvinvointi. Pidämme Hykyssä aktiivisesti yllä myös muita YK:n arvoja, kuten yhdenvertaisuutta ja kestävää kehitystä. Mallinamme näiden arvojen ylläpitämiseen on muun muassa kestävän kehityksen globaali toimintaohjelma Agenda2030, jonka 17 tavoitteeseen kuuluvat esimerkiksi rauhan ja oikeudenmukaisuuden edistäminen ja vastuullinen kuluttaminen. Näin ollen toimintamme blogipostauksista leffailtojen järjestämiseen pyöriikin YK:n globaalien tavoitteiden ympärillä. 

Mielestämme tänä vuonna “yhteisöllisyys ja hyvinvointi” -teema on kuitenkin äärimmäisen ajankohtainen, sillä koronaviruksen jälkimainingit ja “uuteen normaaliin” tottuminen ovat koetelleet lähes jokaisen voimavaroja. Yhteisöllisyyden ylläpitäminen ja kehittäminen on järjestötoiminnassa aina tärkeää, jotta yhteistyöhön perustuva projektien tekeminen ja tapahtumien järjestäminen olisi mielekästä. Ajatuksenamme on järjestää tapahtumia, jotka keskittyvät nimenomaan yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen sekä pienellä mittakaavalla Hykyssä että laajemmalla mittakaavalla koko yhteiskunnassa. Tällä hetkellä suunnittelemme muun muassa hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen keskittyvää teemaviikkoa huhtikuulle. 

Toiveenamme olisi, että pääsisimme tänä vuonna järjestämään enemmän tapahtumia paikan päällä. Onneksi kokoontumisrajoituksia on purettu ja näyttää siltä, että tapahtumia päästään järjestämään tästedes normaalisti. Pyrimme myös pitämään tapahtumissamme etäosallistumisen mahdollisuuden, jotta jokainen halukas pääsisi osallistumaan tapahtumiimme tilanteestaan huolimatta. Liveosallistuminen mahdollistaa autenttisen vuorovaikutuksen, mutta toisaalta etäosallistumisen mahdollisuus edistää yhdenvertaisuuden ja osallistuttavuuden tavoitteitamme. 

Kansainvälisyystiimi suunnittelee parhaillaan myös loppuvuoden opintomatkaamme, jonka kohde tänä vuonna on Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina! Parin viime vuoden ajan opintomatkan kohteena oli Norja, mutta koronapandemian vuoksi opintomatkoja ei valitettavasti saatu toteutettua. Tänä vuonna toiveemme ja odotuksemme opintomatkan toteutumisesta ovat kuitenkin suuret. Kauniiden kävelykatujensa ja vilkkaan kaupunkikuvansa lisäksi Kööpenhamina on toiminut etenkin Pohjoismaiden yhteistyön tyyssijana. Monet Pohjoismaiden yhteistyön tavoitteet käyvätkin yksi yhteen Yhdistyneiden kansakuntien prioriteettien kanssa. Kaiken kaikkiaan sekä pohjoismainen että globaali yhteistyö pyrkii rakentamaan kestävämmän, yhdenvertaisemman ja paremman maailman sekä nyky- että tuleville sukupolville. 

***

The year 2022 has gotten a great start at Hyky: we made an action plan for the upcoming year, participated in antiracism training and added members to our last year’s chosen board in our annual spring meeting. Hyky’s board for the year 2022 will be: 

 • chairperson: Ansa Kilpeläinen
 • vice-chairperson : Senja Tertsunen 
 • secretary: Ira Laihanen
 • treasurer: Pendo Zinhu
 • communications team: Kristian Keinänen, Kaarina Harkonmäki, Panmon Tran
 • international affairs team: Xhulian Bacova, Hanna Kaurala, Ella Hakala
 • equality team: Pamela Muala, Tuli Huovinen
 • environmental team: Sofia Putkinen, Elina Mäkelä 
 • career team : Emma Sokkanen, Dora Arruda, Lumi Kiljunen
 • partnerships team: Kati Makkonen, Karl-Mikael Perälä
 • community coordinator: Satu-Maria Pohjola
 • deputy members: Akseli Mikkola, Meryam Schakir.

We chose for this year’s theme to be community and wellbeing, while simultaneously upholding other UN values such as equality and sustainable development. Our work is guided by Agenda2030, a global initiative for sustainability with 17 goals, including promoting peace and responsible consumption and production. Whether we write blog posts or organize movie nights, these goals light the way for our work.

We think that this year’s theme of communality and well-being is particularly timely since the aftermath of the coronavirus pandemic and getting used to the “new normal” have been tough on us all. It’s important for organizations to promote and develop communality, so collaborating on projects and planning events is fun. In the UN Youth of Helsinki and in broader society, we want to organize events that promote communality and well-being. In April, we are planning a themed week focused on these values.

Our hope is to organize live events this year. Luckily assembly restrictions have been removed and it seems that we can organize events normally. This is exciting because live events enable more authentic interaction in our events and get-togethers. However, we also aim to uphold the opportunity to participate in our events remotely. We think that having the opportunity to attend our events remotely serves our value of inclusivity. 

The international affairs team is planning Hyky’s annual study trip at the moment. This year’s study trip’s destination will be Denmark’s capital Copenhagen! For the last couple of  years the trip’s destination was planned to be Norway but due to the Covid-19 pandemic Hyky hasn’t been able to organize the study trips. But, this year our hopes of following through with the travel plans are high. In addition to its beautiful alleys and lively cityscape Copenhagen is also known for its reputation as the scene of Nordic countries’ cooperation. Many of the ambitions of Nordic cooperation go hand in hand with the goals of the UN. All in all, both the Nordic cooperation and global cooperation aim to build a more sustainable and equal future for the current and future generations. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: