Haku Helsingin YK-nuorten opintomatkalle Kööpenhaminaan on nyt auki! // Application for the study trip of the UN Youth of Helsinki to Copenhagen is now open!

Kiinnostaako sinua pakolaisuus ja kansainvälinen maahanmuuttopolitiikka? Haluatko syventyä 
EU:n yhteisiin pakolaisuus, maahanmuutto ja liikkuvuus linjauksiin? Oletko pohtinut kuinka voisimme tulevaisuudessa inhimillistää turvapaikan hakemista ja pakolaisuutta? Kuinka ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan pakolaistilanteeseen ja miten tulemme siihen reagoimaan? Entä oletko koskaan haaveillut matkustavasi Kööpenhaminaan ja tapaavasi muita kansainvälisistä asioista ja YK:sta kiinnostuneita nuoria?

Hae mukaan Helsingin YK-nuorten opintomatkalle Kööpenhaminaan 5-10.11.2019! Matkan teemana on pakolaisuus ja muuttoliikkeet, joiden tiimoilta on tarkoituksena tutustua aiheeseen liittyviin globaaleihin haasteisiin ja toimijoihin. Matkaohjelma julkistetaan myöhemmin, mutta suunnitteilla on esimerkiksi vierailu Kööpenhaminan YK-kylään, sekä tapaamisia muiden maahanmuuttopolitiikkaan vaikuttavien toimijoiden kanssa. Lopulliset vierailut varmistuvat lähempänä matkaa ja niihin pääsee koko opintomatkalle lähtevä porukka vaikuttamaan. Tulemme järjestämään myös työpajoja, joissa yritämme etsiä ratkaisuja esille tulleisiin haasteisiin, ja miettiä miten juuri nuoret voisivat osallistua enemmän kansainvälisellä kentällä. Matkalla on tarkoitus myös tutustua ja tehdä yhteistyötä Kööpenhaminan YK-nuorten kanssa. Matkan tulemme taittamaan junalla ja laivalla, sillä haluamme tarjota kokemuksen maa- ja meriteitse matkustamisesta ja avartaa katseita siitä, ettei lentäminen ole ainoa tapa matkustaa.

Matkan ajankohta on marraskuun 5.-10.11.2019. Matkat ja majoitus pyritään täysin kattamaan saaduilla rahoituksilla, mutta muut paikanpäällä muodostuvat kulut (ruokailu yms.) tulevat olemaan osallistujan itse maksettavissa. Opintomatkalle osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Matkan järjestäjät varaavat kaikille majoituksen ja matkaliput.

Jos kiinnostuit matkalle mukaan lähtemisestä, lähetä meille yhteystietosi ja vapaamuotoinen motivaatiokirje osoitteeseen santra.ruokanen@icloud.com , jossa kerrot hieman itsestäsi ja miksi haluaisit mukaan matkalle. Lähetä motivaatiokirjeesi viimeistään 09.09.2019 mennessä! Avoimen haun kautta valitaan 5 osallistujaa matkalle. Valinta tehdään motivaatiokirjeiden vastausten perusteella, äänestämällä hallituksen kokouksessa.

Ennen matkaa tullaan järjestämään yhteislähtö Refugees Film Festivaaleille (31.10-2.11.2019 tarkempi päivä valitaan myöhemmin), jonne matkalle lähtijän tulee osallistua. Matkalle pääsy myös edellyttää aktiivista toimintaa vierailujen toteutuksen ja matkan jälkiraportoinnin saralla. Ota yhteyttä Santraan, jos olet kiinnostunut kokeilemaan organisaatio taitoja ja suunnittelemaan matkaa tarkemmin.

Osallistuaksesi sinun tulee olla myös Helsingin YK-nuorten jäsen. Jäsenyys on ilmaista ja avointa kaikille YK:n toimintaperiaatteita tukeville ja yhdessä tekemisestä kiinnostuneille. Voit liittyä HYKYn jäseneksi täällä:
https://helsinginyknuoret.fi/jaseneksi/

Aikaisemmista opintomatkoistamme voi lukea järjestömme nettisivuilta osoitteesta:
https://helsinginyknuoret.fi/toimi…/opintomatkat-ulkomaille/

***********************************************************************

Are you interested in the situation of the refugees and themes around migration? Have you wondered how we can move towards more humane asylum seeking or how regulations of the EU effect on this topic? Do you want to speculate how the climate change will put even more people on the move and what kind of a resolution we will have on that? Or have you ever dreamed of traveling to Copenhagen to meet other youth that are interested in international affairs and the UN?

Apply for the study trip of the UN Youth of Helsinki to Copenhagen on the 5-10 th of November! The main theme of the trip is around refugees and migrants, and we aim to explore the global challenges and actors in this area. The visits will be confirmed closer to the trip, but the idea is that the program of the trip will include a visit to UN- village and meetings with other actors in the field. All the participants will have the opportunity to affect the travel program of the journey. We will also organize workshops where we try to find solutions to the challenges that emerge during our visits and reflect on how young people could be more involved in the international field. On our trip we would also like to get to know and collaborate with the local UN Youth of Copenhagen. We will travel by ship and trains, since we want to provide an overview on how to travel by only using sea and land routes.

The trip will take place between the 5th and 10th of November. The UN youth of Helsinki will try to accommodate expenses of the travelling and accommodation. Participants pay other expenses on consuming, which emerging on the trip (such as eating). You have to be above 18 year old to apply for the trip. The organizer of the trip will book travel tickets and accommodation for all.

To apply for the trip please send us your contacts and a short motivation letter in which you tell us a little bit about yourself and why you want to participate on this trip. Send your letter by the 9th of september to santra.ruokanen@icloud.com . 5 people will be selected on the trip through this open application process. The choice will be made on the basis of the motivation letters.

The ones who have been selected to the trip must join the excursion for the Refugees Film Festival, which will be organized before the trip (someday between 31.10-2.11.2019). Participating to the study trip requires participating on trip planning and trip report afterwards. Contact Santra, if you feel passionate on organization skills and trip planning.

To participate you must also be a member of the UN Youth of Helsinki. Our membership is free and open to everyone supporting UN principles and interested in working together towards a better world. You can become a member of UN Youth of Helsinki here (please scroll down for English):
https://helsinginyknuoret.fi/become-a-member/

For more information on our earlier study trips, please visit our website at:
https://helsinginyknuoret.fi/study-trips/

%d bloggaajaa tykkää tästä: