Lasten ja nuorten oikeus mielenterveyteen muuttuvassa maailmassa

40644289_2093738260650886_6539780490679812096_n

Tiesitkö, että noin puolet mielenterveyden sairauksista ja häiriöistä saa alkunsa ennen 14 vuoden ikää?

Maailman terveysjärjestö (WHO) viettää kansainvälistä mielenterveyspäivää vuosittain 10. lokakuuta. Tänä vuonna päivän teema on ”Nuoret ja mielenterveys muuttuvassa maailmassa”.

Helsingin YK-nuoret ottaa päivään varaslähdön järjestämällä keskiviikkona 19.9. klo 17-19 Meilahden Terkko Health Hubissa (Haartmaninkatu 4) keskustelutilaisuuden ”Välitetään – Lasten ja nuorten oikeus mielenterveyteen muuttuvassa maailmassa”.

Unicefin mukaan noin 48 miljoonaa lasta ympäri maailmaa elää aseellisten konfliktien tai luonnonkatastrofien varjostamilla alueilla, ja humanitaaristen kriisien aiheuttama epävakaus on yksi keskeisistä lasten psyykkisen pahoinvoinnin aiheuttajista.

Välitetään – Lasten ja nuorten oikeus mielenterveyteen muuttuvassa maailmassa -tilaisuudessa kuullaan asiantuntijaluento psykologi Jenni Häikiöltä Pelastakaa Lapset ry:stä. Häikiö kertoo humanitaaristen kriisien vaikutuksista lasten ja nuorten mielenterveyteen, keinoista tukea kriisin kokeneiden lasten psyykkistä hyvinvointia sekä syistä, miksi tällainen tuki on tärkeää ihmisoikeusperspektiivistä tarkasteltuna. Kuulemme myös Pelastakaa Lasten näiden kysymysten parissa Irakissa tekemästä käytännön työstä.

Tilaisuuden avaa Suomen vuoden 2018 YK-nuorisodelegaatti Jonne Juntura, joka vaikuttaa nuorten mielenterveyshoidon kehittämisen puolesta niin kotimaassa kuin maailmalla.

Oikeus hyvinvoivaan mieleen on meidän jokaisen oikeus. Tule keskustelemaan kanssamme ja jakamaan ajatuksesi siitä, miten mielenterveyshoidon merkitystä voitaisiin tehdä entistä näkyvämmäksi ja miten tukea mielenterveyden haasteisiin voitaisiin entistä tehokkaammin tarjota kaikkien lasten ja nuorten ulottuville.

Tilaisuus on myös oiva tapa päästä tapaamaan Helsingin YK-nuorten aktiiveja ja lähteä mukaan toimintaamme. Tervetuloa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: