20.3. International Day of Happiness

Tämä blogikirjoitus on osa blogisarjaa, jossa Helsingin YK-nuorten hallituksen jäsenet kirjoittavat YK:n kansainvälisten päivien aiheista. Tämän postauksen on kirjoittanut yhdeksäsluokkalainen Emilia Suhonen, joka toimii tänä vuonna Helsingin YK-nuorten järjestösuhdevirkailijana.Onnellisuus on välittämistä.

20. maaliskuuta on vuoden pisin päivä ja silloin vietetään kansainvälistä onnellisuuden päivää. YK:n onnellisuusraportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa vuonna 2018. Viidenkärjessä olivat mukana Norja (2.), Tanska (3.), Islanti (4.) ja Sveitsi (5.). Onnellisuusraportti mittaa onnellisuutta muun muassa bruttokansantuotteen kansalaista kohden, terveen elinajanodotteen, kansalaisvapauksien, yhteiskunnan tarjoaman tuen ja korruptoitumattoman liike-elämän perusteella.

Vaikka aina ei siltä vaikuta, Suomessa on monta asiaa hyvin. Poliittinen toiminta on Suomessa vapaata, kansalaisia kuunnellaan päätöksenteossa, elintaso on varsin korkea koko maassa ja suomalaiset ovat keskimääräisesti erittäin korkeasti koulutettuja. Vuosien ajan Suomi on ollut kaikkien listojen kärjessä Pisa-tuloksista onnellisuusraporttiin. Maailma elää suurta murrosvaihetta, mutta nopeasta kehityksestä huolimatta emme ole vielä läheskään valmiita. Emme voi kuitenkaan vielä olla ylpeitä. Valitettavasti kaikki eivät ole onnellisia. Onnellisuusraportin loppupäästä löytyvät muun muassa Burundi (156.), Keski-Afrikan tasavalta (155.), Etelä-Sudan (154.), Tansania (153.) ja Jemen (152.). Näissä maissa on korruptiota, aliravittuja ihmisiä ja ihmisoikeuksia rikotaan koko ajan. Olemmeko onnellisia muiden kustannuksella? Länsimaiden korkea elintaso ei ole tullut tyhjästä. Tuhlaamme surutta vähemmän onnellisten kansojen resursseja. Olisiko maailma onnellisempi, jos emme olisi niin itsekkäitä?

Olen aina ajatellut, että ikävät asiat ovat välttämättömiä, mutta ne tulisi kohdata haasteina. Mitä voimme tehdä nälänhädälle ja ilmastonmuutokselle? Kuinka pystymme edistämään ihmisoikeuksien toteutumista ympäri maailmaa?

Kaikki lähtee pienistä teoista kuten kierrättämisestä, säästämisestä ja toisten ihmisten auttamisesta. Suosi reilun kaupan tuotteita ja lähiruokaa, säästä vettä, vältä roskaamista ja välitä ympäristöstäsi. Lahjoita hyväntekeväisyyteen. Niinkin simppeli asia kuin ystävän kuunteleminen voi edistää onnellisuutta. Onnellisuus saavutetaan välittämällä!

#happiness2018

Lähde: http://worldhappiness.report

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: