Urheilua ja yhteispeliä Mäkelänrinteen lukiossa

urheilu1_Fotor

Viime keskiviikkona 6.4. vietettiin vuosittaista Urheilun ja Kehityksen päivää (International Day of Sport for Development and Peace)! Teemapäivän tarkoituksena on korostaa urheilun merkitystä kehityksen ja rauhan, sekä samalla YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamisessa.

urheilu2_Fotor

urheilu5_Fotor urheilu6

Helsingin YK-nuoret järjestivät yhdessä Mäkelänrinteen lukion liikunnanopettajien kanssa “liikuntatempauksen” torstaina 7.4., jonka ajatuksena oli viettää yhteinen liikuntatunti lukiolaisten ja Helsingin Diakonissalaitoksen alaikäisten turvapaikanhakijoiden kanssa. Urheilu ja liikunta ovat tunnettuja keinoja edistämään ja ylläpitämään rauhaa ja suvaitsevaisuutta ihmisten välillä.  Urheilevien ja liikkuvien ihmisten sukupuoli tai muu tausta eivät vaikuttaneet osallistumismahdollisuuksiin tälläkään liikuntatunnilla, vaan kaikki vapaaehtoiset osallistujat lukiosta ja vastaanottokeskuksesta tulivat mukaan tempaukseemme viettämään yhdessä hauskaa liikuntatuntia! Yhteensä meitä oli noin kaksikymmentä nuorta sekä kaksi liikunnanopettajaa.

urheilu3_Fotor

urheilu4_Fotor

Liikuntatempauksen ideana oli antaa turvapaikanhakijanuorille mahdollisuus viettää aikaa suomalaisten nuorten kanssa sekä tutustua suomalaiseen liikunta- ja koulukulttuuriin. Vastaavanlaisesti tempaus oli matalankynnyksen tilaisuus suomalaisille lukiolaisille tutustua eri maista ja kulttuureista tulleisiin nuoriin. Yhdessä pelaaminen ja leikkiminen onnistuikin hyvin ja kaikilla osallistujilla näytti ja kuulosti olevan oikein mukavaa yhdessä!  urheilu7

Haluamme vielä kiittää kaikkia nuoria osallistujia sekä Mäkelänrinteen lukion liikunnanopettajia erittäin hauskasta ja viihdyttävästä liikuntatunnista!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close