Vuosittainen urheilun ja kehityksen päivä

Tänään vietetään vuosittaista Urheilun ja Kehityksen päivää (International Day of Sport for Development and Peace)! Teemapäivää vietetään kolmatta kertaa ja tarkoituksena on korostaa urheilun merkitystä kehityksen ja rauhan, sekä samalla YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamisessa.

Urheilu ja liikunta ovat ovat tärkeitä harrastuksia aikuisille ja nuorille ympäri maailman. Urheiluun liittyy monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia ja samalla se edistää myös monia hyviä arvoja. Urheilun avulla opitaan yhteistyön ja yhdessä tekemisen merkitys, ja se antaa mahdollisuuden päättää omasta vapaa-ajasta. Samalla se edistää ymmärryksen ja suvaitsevuuden ilmapiiriä. Urheilun ja liikunnan harrastamiseen eivät vaikuta synnyinmaa, kansallisuus, sukupuoli tai sosioekonominen asema, kaikki voivat nauttia niistä vapaasti. YK korostaakin näiden asioiden ansiosta urheilun merkitystä etenkin kehityksen ja rauhan kannalta.

Urheiluun ja liikkumiseen ei vaadita paljoa, mutta sen tuoma mielihyvä on sitäkin suurempi. Haluamme Helsingin YK-nuorina tuoda esille liikunnan  positiivisia vaikutuksia niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Toivoisimme, että liikuntaan ja sen tarjontaan panostettaisiin yhä enemmän niin varoin kuin tarvikkeiden avulla Suomessa ja ympäri maailmaa.

Tämän vuoksi järjestämme huomenna teemapäivän kunniaksi urheilutapahtuman yhteistyössä Mäkelänrinteen urheilulukion ja Diakonissalaitoksen nuorille turvapaikanhakijoille tarkoitetun vastaanottokeskuksen kanssa. Tapahtumaan osallistuu noin 15 nuorta turvapaikanhakijaa ja 15  saman ikäistä lukioilaista sekä muutama Helsingin YK-nuorten hallituslainen. Mäkelänrinteen lukion liikunnanopettajat vetävät porukalle liikuntaharjoituksia, joihin kaikki pääsevät osallistumaan. Tarkoituksena on antaa turvapaikanhakijoille mahdollisuus tutustua suomalaiseen liikunta- ja koulukulttuuriin, urheilla ja nauttia hauskasta päivästä muiden nuorien kanssa. Liikuntapäivä antaa nuorille mahdollisuuden tutustua ja viettää vapaa-aikaa erilaisista taustoista tai kielimuurista huolimatta.

Julkaisemme tapahtuman jälkeen koosteen kuvineen, joka on luettavissa nettisivuillamme.

Helsingin YK-nuoret toivottavat kaikille hyvää kansainvälistä urheilun ja kehityksen päivää! kvurheilu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close