22.3 Nuoret, Rauha ja Turvallisuus

Iltapäivä on tuonut tullessaan surullisia uutisia. Kymmeniä on menehtynyt ja useita on vakavasti loukkaantunut Brysselin terroristi-iskuissa, mikäli ISIS luokitellaan terroristijärjestöksi. Oli luokitus mikä tahansa, suru pysyy samana. Kaikkia uhreja kunnioittaen, tulee meidän yhdistää voimavaramme ihmisinä, ei ainoastaan eurooppalaisina, ja taistella äärijärjestöjä vastaan.
Sekä oikeistoradikalismi että jihadismi elävät kummatkin epätoivolla, jonka talouskriisi ja globalisaatio ovat tuottaneet. Sen sijaan, että estäisimme ihmisten liikkuvuutta, tulee meidän kiinnittää huomio yhteiskunnan epäkohtiin. Taistelemalla esimerkiksi nuorisotyöttömyyttä vastaan ja osallistamalla nuoria päätöksentekoon, luomme kestävän maailmanjärjestyksen, joka nojaa rauhaan.
Yhdistyneet Kansakunnat (YK) ovat tunnustaneet nuorten aseman rauhanrauhanrakentajina, hyväksymällä Nuoret, Rauha ja Turvallisuus -päätöslauselma 2250 turvallisuusneuvoston kokouksessa joulukuussa 2015. Päätöslauselmasta nousee vahvasti esiin kohta Prevention, jossa korostetaan kriisien ennaltaehkäisyä.
Sen sijaan, että asettuisimme toisiamme vastaan, tulee meidän kohdata ongelmat yhdessä niin, ettemme toiminnallamme vahingoita muita! Rajojen sulkeminen ja vihapuhe ovat konkreettisia uhkia avoimelle yhteiskunnallemme, joita vastaan tulee taistella, ja jotka ruokkivat radikalisoitumista. Pysykäämme yhdessä!
Syvät osanotot Brysseliin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close