22.3 Nuoret, Rauha ja Turvallisuus

Iltapäivä on tuonut tullessaan surullisia uutisia. Kymmeniä on menehtynyt ja useita on vakavasti loukkaantunut Brysselin terroristi-iskuissa, mikäli ISIS luokitellaan terroristijärjestöksi. Oli luokitus mikä tahansa, suru pysyy samana. Kaikkia uhreja kunnioittaen, tulee meidän yhdistää voimavaramme ihmisinä, ei ainoastaan eurooppalaisina, ja taistella äärijärjestöjä vastaan.
Sekä oikeistoradikalismi että jihadismi elävät kummatkin epätoivolla, jonka talouskriisi ja globalisaatio ovat tuottaneet. Sen sijaan, että estäisimme ihmisten liikkuvuutta, tulee meidän kiinnittää huomio yhteiskunnan epäkohtiin. Taistelemalla esimerkiksi nuorisotyöttömyyttä vastaan ja osallistamalla nuoria päätöksentekoon, luomme kestävän maailmanjärjestyksen, joka nojaa rauhaan.
Yhdistyneet Kansakunnat (YK) ovat tunnustaneet nuorten aseman rauhanrauhanrakentajina, hyväksymällä Nuoret, Rauha ja Turvallisuus -päätöslauselma 2250 turvallisuusneuvoston kokouksessa joulukuussa 2015. Päätöslauselmasta nousee vahvasti esiin kohta Prevention, jossa korostetaan kriisien ennaltaehkäisyä.
Sen sijaan, että asettuisimme toisiamme vastaan, tulee meidän kohdata ongelmat yhdessä niin, ettemme toiminnallamme vahingoita muita! Rajojen sulkeminen ja vihapuhe ovat konkreettisia uhkia avoimelle yhteiskunnallemme, joita vastaan tulee taistella, ja jotka ruokkivat radikalisoitumista. Pysykäämme yhdessä!
Syvät osanotot Brysseliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: