#HeForShe -tasa-arvo kaikkien agendalle

 

Sukupuolten välisen vastakkainasettelun aika on ohi. Helsingin YK-nuoret haluaa auttaa rakentamaan tasa-arvoisen yhteiskunnan. HYKY haastoi jokaisen mieskansanedustajan sekä tulevat eduskuntavaaliehdokkaat sitoutumaan ja toimimaan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi sekä liittymään YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin lanseeraamaan
solidaarisuusliikkeeseen, He4She -kampanjaan.

Sukupuolten välinen tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, joka vaatii kaikkien sukupuolten osallistumista toteutuakseen. Todellinen tasa-arvo kumpuaa sukupuolten välisestä kestävästä kumppanuudesta, jonka kautta voimme saavuttaa hyvinvoivan, rauhallisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan.

Tasa-arvo ei toteudu Suomessa. Yhteiskunta sellaisena kuin se on tänä päivänä, ei riitä meille nuorille. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan suomalaiset nuoret ovat maailman mittakaavassa tietoisimpia yhteiskunnallisista asioista, mutta samalla myös passiivisimpia yhteiskunnallisessa toiminnassaan. Nuorten ääni pitää saada kuuluviin!

HYKY järjesti YK:n kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11.2014
Eduskuntatalolla tukitapahtuman, jossa kansanedustajat ja sosiaalisessa mediassa kutsutut ihmiset saivat tulla paikan päälle kuvatuttamaan itsensä #HeForShe-kyltin kanssa ja kertomaan miten aikoo
toiminnassaan/työssään edistää tasa-arvon toteutumista Suomessa.

Antti Ahonen, Antti Kaikkonen, Antti Koskela, Antti Leino, Axel Jonsson, Ben Zyskowicz, Henrik Nyholm, Jani Toivola, Jani Räikkönen, Jirka Hakala, Lasse Männistö, Leo Stranius, Mauri Pekkarinen, Miika Kautto, Ryan Gillot, Timo Heinonen ja Teuvo Hakkarainen olivat muiden muassa paikan päällä sadetta uhmaten ottamassa tasa-arvon entistä näkyvämmin toiminnassaan esille.

Lisää kuvia voit löytää sosiaalisesta mediasta #hykyhaastaa-hastagillä, HYKYn Facebook-sivuilta sekä tietenkin hastagilla #heforshe.

Ensi vuonna on eduskuntavaalit, YK:n 70. juhlavuosi sekä lyödään lukkoon tulevat kestävän kehityksen tavoitteet. Voit katsoa kuinka moni Suomessa ja muissa maissa on sitoutunut toimimaan kaikkea naisten ja tyttöjen kohtaamaa väkivaltaa ja syrjintää vastaan osoitteessa www.heforshe.org.

Tällä hetkellä Suomessa sitoumuksen allekirjoittaneita on 1236, Ruotsissa 7322 ja Norjassa 1583. Nyt jos koskaan on tärkeää, että tasa-arvo on kaikkien agendalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: